Vormingswerk d.m.w. theater en clownerie

Ik maak voorstellingen om mensen te laten lachen om thema's die bij hen spelen = relativeren en bespreekbaar maken er van.

Academie voor Klassieke Massagetherapie

Naast de medische basiskennis en Psychosomatiek werken we met de chinese elementenleer + reflexzones.

Touch for Health

Een cursus om via spiertsten voorbij het onderbewuste heldere antwoorden op vragen te krijgen. Bijvoorbeeld is dit eten goed voor mij, past dit werk bij mij, met welk thema heeft dit te maken, etc. De spiertest toont of het je verzwakt of sterkt.

Wandelcoaching

Bij TRIA heb ik de systemisch werken in en met de natuur workshop gevolgd.

Aura Healing + Reading (3 jaar HBO)

Via het lezen, reinigen en op orde brengen van de aura en chacra's tot nieuwe inzichten komen. Alle levensthema's komen aan bod. Ik doe meestal de roosreading. Hiermee begint in 1991 mijn coaching: iemand krijgt een gouden handdruk bij de AKZO en dan een auto-ongeluk. Hij wil zich herorienteren op zingeving en werk. Hij koopt 3 hotels en richt zich op "Werken vanuit je hart". En vraagt of ik bij hem wil komen werken om dat te fasciliteren.

NatuurWijs

Diverse trainingen voor het werken met concept-context en hoofd hart handen. Ik geef sinds 1991 lessen voor BS in de natuur NME en belevingsgericht..

Sensicure therapeut

Speciaal voor mensen met HSP een jaar met allerlei technieken, van drukpuntmassage tot EFT e.d. Ook wordt er gewerkt met de biosensor om de passende aanpak + remedies te testen.

Reiki master (Usui)

Gevolgd bij Agency of Beauty en later nog eens bij het CIVAS.

Genezend tekenen coaching levensvragen

Ik leer tekeningen lezen: beeld = taal. Ik geef opdrachtjes en mobiliseer met clienten gewenste kwaliteiten, onderzoek samen relaties om hobbels daarin op te lossen en maak voor ouders en kinderen inzichtelijk wat de oorzaak is van klachten omtrent gedrag en hoe daarmee om te gaan.

mBIT Coach international

Uitlijnen van hoofd + hart + buik, Beluisteren van de wijsheid aldaar die authentiek van jezelf is. Om tot nieuwe inzichten en aanpak te komen.

Add Heart Facilitator

Bewust kiezen hart toe te voegen aan dagelijks leven, keuzes, regulatie van stress, support bij heilzame / constructieve keuzes. Hartcoherentie meten met de Inner Balance Trainer.

Quantumfysics en yoga

Bij Uma en Amit Goswami heb ik meerdere workshops gevolgd met als thema quantumfysics (hij is natuurkundige) en yoga, om het ervaarbaar te maken (zij groeide op bij Krsnamurti en is yogadocente).

NOBCO coaching

Bij Laudius met assessor.

Sjamanisme

Diverse rituelen en workshops bij Joska Soos, Sun Bear, Moon Deer en Beth, Dancing Thunder, Ahamkara, Wai Turoa, Elliot, Nopaltzin. En Munay Ki + Nusta Karpay gevolgd.

Dromen

Bij Robert Moss volgde ik de training leren werken met dromen. Allerlei technieken om de voor elk mens unieke inhoud van dromen te verstaan + met dromen te werken.

Psychosynthese

Bij Atum O'Kane heb ik diverseweek- workshops gevolgd rond transformational theatre e.d. (16 jr lang). In Zwitserland.

Inner Bonding en Ignite

Steeds explorerend wat het is dat een aanpak daadwerkelijk duurzaam werkt, heb ik deze via e-learning / literatuur. Zie resp. Margareth Paul en/of Darren Weismann.

  1. Hogere Sociaal Pedagogische opleiding Jeugdvorming en Volwasseneneducatie (HBO opleiding).

Ik ben afgestudeerd op drama als vormen middel,   met als bijvakken sport & spel + beeldend vormen.

Academie voor Klassieke en Reflexzonemassage (HBO).

Met medische basiskennis, de 5 elementen (aarde    water vuur hout metaal) en de psychosomatiek van symptomen.

Genezend Tekentherapie KOLAM (HBO opleiding).

Na 1 autobiografisch jaar en 1 jaar chacra mandala's tekenen, ben ik de opleiding tot tekentherapeut gaan doen (4 jaar).